Kiltaesittely: Adamas ry

Mikä ihmeen Adamas??

Me olemme materiaalitekniikan kilta Adamas ry Suomen Turusta.

Olemme Turun Yliopistoon 22.11.2020 perustettu uusi materiaalitekniikan diplomi-insinööriopiskelijoiden kilta. Tuona marraskuisena sunnuntaina kokoonnuimme opiskelijoiden ja muutaman tuutorimme kanssa Q-talolle perustamaan kiltaa. Niklas Luomalan johdolla saimme pidettyä perustamiskokouksen ja sitä myötä kolmannen teekkarikillan Turun yliopistoon. Pienen tauon jälkeen jatkoimme syyskokoukseen ja saimme uudelle killalle uuden kahdeksanhenkisen hallituksen. Siitä lähdimme Proffaan juhlille ja miettimään mitä tulevaisuus toisi tullessaan.

Killan perustaminen oli kaikille ainutlaatuinen kokemus. Jo aloittaminen täysin uudessa koulutusohjelmassa oli kokemus itsessään. Saimme mahtavilta tyypeiltä apua perustamiseen ja paljon arvokkaita neuvoja. Parasta kuitenkin on oma opiskelijoidemme välinen yhteishenki. Noin 40 aloittaneen fuksin porukalla oli mahtava liittyä turkulaiseen teekkarijoukkoon. Vuosi oli epätavallinen, mutta eipähän hetkeen unohdu :)

Mistä meidät sitten tunnistaa? Noh, fukseista (ensi syksynä on jo muitakin), vaaleansinisistä haalareista, tökeröistä sanaleikeistä, timanttisiipisoihdusta sekä nyt Wapun jälkeen myös turkulaisesta teekkarilakista.

Haalareiden väri päätettiin jo aika lailla fuksiviikkojen aikana. Ilmassa oli jonkun verran aivopesua, mutta myös aitoa innostusta uniikkiin väriin. Onnekasta oli kämmi haalarien tuottajan toimesta, jonka seurauksena saimme varattua itsellemme seuraavaksi viideksi vuodeksi kankaat. Yksi murhe vähemmän tuleville fukseille.

Värivaihtoehtoja oli monia.

Adamas on peräisin kreikan kielestä ja tarkoittaa kovaa sekä kestävää. Adamas oli yksi ensimmäisistä ilmoille heitetyistä vaihtoehdoista. Nimi oli lyhyt ja ytimekäs sekä sopi hyvin materiaalitekniikan killalle. Adamas oli äänestyksessä ehdoton suosikki. Loppujen lopuksi nimen valinta olikin melko helppo prosessi.

Mutta hei kyllä täällä opiskellaan. Opintorakenteemme on vanha tuttu 180 + 120 op. Kandivaiheessa yhteisiä opintoja on muiden insinöörialojen kanssa; fysiikat, matematiikat, lujuuslaskennat. Lisäksi meillä on kandivaiheessa jo ensimmäisenä vuonna oman alamme opintoja, materiaalitekniikka 1–3. DI-vaiheen pääaineita on kolme: Terveysteknologian materiaalit, modernit teollisuusmateriaalit ja energiateknologian materiaalit. Meillä aloittaa joka vuosi 40 fuksia, sekä 10 DI-vaiheessa.

Meidän tavoitteenamme on integroitua teekkarikulttuuriin uutena kasvavana kiltana. Ja tietty tukea opiskelijoiden hyvinvointia, opiskelua ja vastuullista hauskanpitoa. Tästä vuodesta on jäänyt mahtava tunne ja odotamme syksyä ja tulevia seikkailuja innolla.

Baby blue oli onnistunut valinta.